1.4.10

származás és egyebek..

A következö sorokban szereplö dolgok tények, tapasztalatok ez így van és kész. Pont.
Az egész még Magyarországon kezdödött a suliban, amikor pár osztálytársam mindenfélének elmondott, mert hogy anya Erdélyböl származik. Anya bement a suliba, minden el lett intézve. Persze ha valaki piszkálni akart, akkor egyböl azzal piszkált, de az már nem lényeg.. Aztán nagy fellélegzés, Hollandiában ilyen bajaim biztosan nem lesznek. Egészen a mai napig. Szóval ma föcin filmet néztünk Romániáról, hogy csatlakozott az EU-hoz.. Aztán mutatták azokat a földes utakat, a szép hegyeket meg házakat.. Én pedig megemlítettem, hogy ott lakik a papám. Persze az is lejött belöle, hogy akkor anyukám is. És a filmben jött egy bácsi, aki mondta, hogy így majd mehet Spanyolba dolgozni. Erre a barátnöm elkezdett csapkodni, hogy (nem én mondtam ilyeneket, rendben?!) Hülye c*gányok mindegyik megy Spanyolba és veszélyesek mert késsel rádtámadnak az utcán, meg csakúgy illegálisan árulják a dolgaikat az utcán.. Erre a tanárnéni: Hát, igen a nyugatiak ettöl féltek, hogy a keletiek majd jönnek a sokkal olcsóbb áruikkal és akkor válság lesz meg minden.. (nem teljesen értettem miket mondott még. :D) Közben másik barátnömnek leesett, hogy vannak jópáran az osztályban, akik keletiek többekközt én meg a haverjai.. Úgyhogy beszéltek valamit Spanyolul, néha rám nézve..
Szóval.. olyan vicces, amikor keletröl mész nyugatra és a nyugatiak az orrod elött beszélnek rólad mindenféléket.. Nem tudom, hogy az volt-e a jobb, mikor Magyarországon a hátam mögött tették mindezt, vagy most, hogy az orrom elött müvelik.. Tudom, nem kéne ennyire magamra vennem a dolgokat, de ilyen vagyok..
Tudom, hogy én semmi rosszat nem tettem, de akkor is.. amennyire én magyar vagyok, annyira ök is magyarok, ez van.. Ha ök rosszak, engem is rossznak gondolnak. Na mindegy.. Ez ma egy kicsit olyan csalódás volt, hogy itt ilyenek is vannak..

1 comment:

  1. Azert vicces es tragikus egyben, hogy nehany kelet-europaitol felnek a nyugatiak, kozben meg csostul engedik be a kulturaidegen marokkoi, torok stb. bevandorlokat... Nonszensz.

    ReplyDelete