25.6.10

mózes és a káposzta..

http://www.youtube.com/watch?v=UIXvgbnqN6w
you and me could write a bad romance..

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy.. nem egy volt, mert három: egy királylány, egy káposzta és egy Mózes. Történetünk nagyon régen kezdödött, de mint a legtöbb filmben, ezt csak gyorsan összefoglaljuk, megtörténik valami rossz és kiírják, hogy '2 évvel késöbb'. 2010, Hollandia ott a kép kicsi sarkában. Királylányunk sokat változott a két év alatt, mint a többi szereplö is és így, 2 év után újra összefonódnak a szálak. Királylányunk épp csomagol, utazni készül és nem fogjátok kitalálni hova.. oda, ahol véletlen össze fog futni a Mózessel és a káposztával. A királylány már így is elég izgatott volt az utazás miatt, most már mégtöbb dolog miatt kell aggódnia. Egy nappal az utazás elött furcsát álmodik. (mindenki elképzelte azokat a kicsi felhöket a kép körül?) Álmában már megérkezett, Mózes és káposzta integetnek neki az ablakból. Mózesen egy 'Welcome back honey!' póló, káposztán pedig egy 'I missed you my FRIEND'.. Föszereplönk csak kikerekedett szemekkel néz és integet. Ekkor hirtelen mindketten közelebb jönnek.. és közelebb.. és még közelebb.. és ekkor vége az álomnak. De úristen! Mi lesz így holnap?!
Eközben Mózeséknál.. Már alig bírja várni a holnapot, legalább is ezt állítja. Elökészít mindent a tökéletes találkozóra a kérdés csak az, mi célja van ezzel a találkozóval?
Egy kis ugrás káposzta-barátunkhoz.. Már alig várja a holnapot, hogy végre láthassa a régnemlátott barátját. De vajon a királylány is ennyire szeretné látni a káposztát? Egyébként is.. a két évvel ezelötti jelenetben egyáltalán nem úgy tünt, hogy csak barátok lennének.. Fura ez a film..
Királylányunk csak ül az ágyában és gondolkozik. Ez az ö filmje. Csak is ö tudhatja hogyan fog végzödni. De ebben a filmben nincs forgatókönyv, káposzta és Mózes nem tudják a szerepeiket. De mégis.. királylányunk az egyetlen, aki döntéseket hozhat. Így hát kitalálja mi lehetne a film vége..
Tegyük fel, hogy ez egy romantikus drámafilm. 2 év után Mózes és a királylány újra egymásra találnak, lassított felvételben futnak egymás felé, Mózes felkapja a királylányt és megpördülnek.. Káposzta mindezt üveges szemekkel nézi végig, majd a királylány észreveszi mi történik és odamegy a káposztához: Ennek így kellett lennie. Filmünkböl nem derül ki, hogy barátok maradnak-e, ezért halljuk a sok szipogást a nézöktöl. Újabb idöátugrás, mondjuk 10 évvel késöbb.. Királylányunk boldogan él Mózessel, míg meg nem halnak..
Tegyünk fel, hogy ez csak egy drámafilm. Mózes találkozik a királylánnyal, de aztán hirtelen egyszercsak nem akarja többet látni.. Királylányunk depressziós lesz, ekkor talál rá a káposztára, de nagy szomorúságában ezt mondja: 'Nem akarlak látni! Nem akarok a barátod lenni!' Sötét betükkel kiírják, hogy Vége, a közönségben mindenki egy zsebkendö után kutat.
Tegyük fel, hogy ez egy vígjáték.. Királylányunk megrázza a fejét, felkel az ágyról és inkább sétálni megy. Utja egy parkba vezet, ahol leül a szökökút szélére és gondolkozik. Kamerásunk profi, így felfelé fordítja a kamerát a csillagok közé és megjelenik a 'ennek a filmnek még nincs vége..' felirat. Ennek még biztos lesz második része - súgja egy lány a barátnöjének.

Hogy mi ez? Ez egy olyan dolog, ami nagyon bonyolult. Magyarázni nem tudok, így inkább írtam belöle egy tök jó filmet. :'D Nem kell érteni, vagy valami értelmet keresni benne, csak azért írtam, mert muszáj volt leírnom. Máris jobban érzem magam.. :'D

No comments:

Post a Comment