5.12.10

télapóóó

Így nézett ki az idei télapózásom.. :) Ha csak a télapó érdekel menj az [IDE] részhez. :) A hollandos részek dölt betüvel vannak.
Pénteken délután még ajándékot kerestünk Rotterdamban. Végül megtaláltuk amit kerestünk (egy 20 cmnél magasabb váza, ami nem négyszög alakú és szép) és mivel idöközben megéheztünk meghívott egy holland vacsira. :) A barátomról van szó, ha 2 mondatból nem esett volna le. :D Tehát, beálltunk a kilóméter hosszú sorba, és vártunk.. és vártunk.. és vártunk.. majd vett 2 sültkrumplit. Leültünk egy padra és megettük :) Megjegyzem, a holland vacsi nekem nagyon tetszett, de ö hozzátette, hogy legközelebb tényleg valami étterembe kéne már vigyen, merthogy nem eszek rendesen és ö is csak sültkrumplit vesz nekem.. :D Telipocival elindultunk az állomásra (merthogy 1 állomással arrébb van a bevásárlóközpont). Tudjátok milyen jó hely egy ah to go? :O Ez egy bolt, ahol ilyen mindenféle kajátkat lehet venni, amit mondjuk ott megmelegíthetsz és viheted is. :) Várnunk kellett 20 percet a vonatra, szóval bementünk egy ilyen ah to go-ba, és végignéztük az összes polcot és megbeszéltük ki mit szeret és mit nem. Voltak dolgok, amikre aztmondtam, hogy 'ilyent még sosem láttam', ö meg csak nagy kerek szemekkel nézett rám.. Ja, és minden 'sosem láttam' dolgot meg akart venni de hát már sültkrumpliztunk. :) Megjött a vonat, hazajöttünk, becsomagoltuk az ajándékokat, megnéztük a filmjét a tvbe (nem is tudtam hogy ilyen jó dolgok vannak a tvben. :D sosem szoktam bekapcsolni..) Aztán pedig aludtunk.
Másnap reggel reggeliztünk meg összepakoltuk a cuccainkat (megjegyzem remek páros vagyunk: az én cuccaim az ágyom voltak szétdobálva az övé pedig a földön és közlekedni nem lehetett tölük.. :D) Na de szóval összepakoltunk.. :$ Aztán, miért is ne, kinyitotta az ablakot. Hóvihar. Kinyitotta és félperc alatt megtelt a szoba hóval, és ezt tök komolyan.. :D Szóval, jól felöltöztem és nagynehezen eljutottunk az állomásig. Az új holland vonatokon nincs wc. Ennél nagyobb baromságot nem is csinálhattak volna. Másfél órát ültünk a vonaton és nekem már az elején el kellett volna mennem, neki meg félúton.. Szóval, ahol át kellett szállnunk gyors elrohantunk wcre. :D Itt is talált (miért is ne) egy ah to go-t, és (miért is ne) vett nekem valamit enni. Kezdi megszokni, hogy én délben is éhes vagyok. :) Mert ö vacsira eszik meleget és csak olyan 2 körül néha talán esetleg egy kenyeret.. Szóval, kaptam egy sajtos-sajtkrémes csigát. Az egy nagyon fincsi dolog! :O Felszálltunk a másik vonatra és zenéthallgattunk az utolsó fél órában. :) Aztán.. (hahaha..) kiléptem a vonatból, bele a nagy hóba és majdnem beestem oda a peron és a vonat közé. :D Mivel kicsit messze lakik az állomástól, mindig biciklivel jön-megy. Szóval, most képzeld el: egy sporttáska, egy váza, egy hátizsák, ö meg én. Ezt mind fel a szegény biciklire és akkor indulás.. Még jóhogy hátul ültem és nem láttam semmit, csak hallottam ahogy toljuk a havat. :D Épp megegyeztünk, hogy ha eldölnénk akkor ráeshetek, mikor jött egy kanyar és én lecsúsztam hátulról. XD Visszamásztam, és köbö 20 perc biciklizés után végre odaértünk hozzájuk. :) Szerintem bolondság hóban biciklizni, na de mindegy. :O Végig röhögtem az úton. :D Szülei mint mindig a nappaliban ültek :) Felmentünk a szobájába és mint mindig nyitva volt az ablak. Nemértem hogy nem fázik! :O De nem fázott. De azért becsukta, mert én meg rezegtem. :D
[IDE] Leült mindenki a nappaliba szépen körbe, az összes ajándék egy nagy mikulás-zsákba volt és aztán.. Mindenki kapott egy számot (pont hatan voltunk) és a következö volt a 'játék' lényege: valaki dobott, mondjuk egy ötöst (az én voltam) akkor én húzhattam egy ajándékot és odaadtam annak akié volt. Aztán ö dobott valakit és aztán meg az húzott blablabla.. Egyéb kisbetüs szabály volt, hogy ha saját magad dobtad vagy húztad akkor enned kellett valamit az asztalról és újra kellett dobnod. :) Annnnnyira jó játék volt! És, ebben is látszik, hogy a hollandok tényleg nagyon ráérnek, mert az összes kicsi ajándék egyesével volt becsomagolva és az összeset így vettük ki a zsákból. :) Nem úgy, mint nálunk, hogy van a cipöd azt tessék eddmeg.. xD Nekem ez sokkal jobban tetszett. :$ Aztán, mivel nemtudtam, hogy arra is figyelni kellett volna, mindenki tippelhetett, hogy kitöl mit kapott. Egyébként úgyvolt, hogy mindenki húzott egy nevet és annak vett ajándékot, de vehettél másnak is. :) Én az anyukáját húztam, de vettem neki is ajándékot. Nem tudom, de szerintem mivel én új 'játékos' voltam, én kaptam a legtöbb ajándékot. :$ Annnnnnnyira boldog voltam. :$ Nem az ajándékok miatt, hanem mert tényleg úgy kezeltek, mintha családtag lennék. Elképzeltem, hogy milyen lesz majd pár év múlva, amikor majd idösebbek leszünk és ezt fogjuk játszani és akkor már mindenki tényleg csakúgy családtagként beszélget majd velem és tudjátok, mint a filmekben amikor együtt karácsonyozik a család meg ilyenek.. :) És pont, mint a filmekben itt is történt pár vicces dolog.. A családjában mindenkinek a neve R betüvel kezdödik, szóval van 4 R.. És, húztam egy ajándékot amire csak annyi volt írva, hogy R1. Kicsit elpirultam, majd felolvastam, mire elkezdtek nevetni, és elmagyarázták ki-melyik R.. :) Aztán, egy a dobókocka elrepült a konyháig, mert barátom végre dobhatott és hát miért is ne dobott egy nagyot. :D Aztán véletlen fejbedobott csomagolópapírral, mire én visszadobtam és eltaláltam az akváriumot. :$ Mikor az összes ajándék elfogyott, mindenki megnézegette öket. Nekem nem esett le, hogy mit is kéne csinálni, szóval én inkább néztem amit a barátom kapott. De utólag most már tudom, hogy ki kellett volna bontanom mindent :$ Legközelebb.. :) Utána pedig az asztalhoz ültünk és társasoztunk. :) Mivel nagyon fáradt voltam a második körböl kiszálltunk és felmentünk filmet nézni. Gyürük ura. Még nem láttam. Most sem. Olyan fáradt voltam, az meg annyira elvarázsolt film volt, hogy csak tátott szájjal feküdtem és próbáltam úgy csinálni, mint aki a filmet nézi. :D Aztán, egy idö után néha eldölt a fejem, így közölte, hogy menjek aludni. :$ Úgyvolt, hogy a növére szobájába aludhatok, de mivel zizegtem az ágyban átvittük a matracot az ö szobájába és vele aludtam. :)
Vasárnap reggel. Korán kellett kelni, szóval félkómásan felültem, amikor megszólalt az ébresztö. A következö, amire emlékszem az az ablak nyílásának hangja volt. Azthittem szívrohamot kapok. Kint hó, bent amúgy is hideg, erre kinyitja az ablakot. :O Szerintem magamban sikítottam és elég betegesen nézhettem ki, mert becsukta és odajött és megkérdezte, hogy minden rendben van-e. :D Azthiszem az egy trauma volt. Egy ideig szerintem ablak közelébe se megyek. :D Aztmondta szerinte megszokom. :) Remélem. :D Reggelire kaptam egy vajaskenyeret, mert ök reggelire nem esznek sokat. Aztán, megint jót bicikliztünk a hóban, most egy hátizsákkal és egy zacskó gyertyával a kezemben.. :D Végül felszálltam a vonatra és hazajöttem. :)
Itthon kaptam rendes ebédet (huhh, de éhes voltam a vajaskenyér után:O) Aztán itthon is ajándékot bontottunk és ittunk pezsgöt. :)
Szóval, azthiszem ez volt az eddigi legjobb mikulásom. :)

No comments:

Post a Comment