28.1.10

normális..?

Ha egy dolgot többször csinálsz, egy idö után olyan normális lesz, hogy te azt csinálod, hogy fel sem tünik, hogy annak idején még milyen izgatottan mentünk, és csináltuk. Ma vettem észre (igen, vannak dolgok amihez 15 év kell, hogy rájöjjek..:D), hogy egyre több dolog annyira teljesen természetes már, ami régen nem volt az... Például régen otthon hányszor volt alkalmam egy.. kínaival, amerikaival, hollanddal beszélgetni? Magyarországon egy külföldi nem olyan normális, mint itt. Ha otthon a suliba megjelent volna egy amerikai csaj, tuti, hogy ö lett volna hirtelen a középpont. Ha itt megjelenik..? Ö a sokadik, csak egy sima új lány.. Itt az összes vonatnak automata ajtója van, megnyomod a gombot, kattan és kinyílik. Nemrég megjelent egy új vonattípus, aminek olyan az ajta, hogy érzékel téged. A gomb még mindig rajta van, azzal kell kinyitni, de magától becsukódik, ha érzi, hogy elmentél. Nemtudom, de én otthon még egyetlen gombranyílós vonaton sem ültem, itt meg ez teljesen normális. Most ez az új vonat az újdonság, de.. kezd ez is csak egy teljesen hétköznapi dolog lenni. Néha egy-két embert odacsuk az ajtó? Nem baj, rendszer hiba.. HE?! iPhone, iPod, iPad. A hugom 9 éves, és telefon kap, én 9 évesen egy számítógépet kaptam.. Szerintem egyáltalán nem normális, ha egy 9 éves gyerek egy iPhone-nal a kezében sétál és zenéthallgat meg iszik.. Nem mintha egy 9 éves egésznap sims-ezö gyerek jobb lett volna, de akkor is.. :D Hollandiában lehet drogozni. Ez nem azt jelenti, hogy oké, ez itt normális, akkor lehet csinálni, hát csináljuk. Ahhonan jöttünk ország ott egyáltalán nem volt az normális.. Jó, már akinek.. :D és akkor ebböl lesznek a függök, meg a drogdrilerek, és akkor mit mondunk? Ez normális.
És honnan szedjük, hogy ezek a dolgok normálisak? A filmekböl. A barátnöm egy olyan lány, aki hagyja magát kihasználni. Miért? Mert a filmekben is a lányok mindig több sráccal vannak.. Tudom, mindig ezzel jövök, de a 2012-ben az elsö földrengéseket is olyan nyugodtan fogadták az emberek.. Egy-két ember meghalt? Nembaaj, a világ másik felén legalább van mit nézzenek az emberek a tv-ben. Egyáltalán nem normális ha bugyborékol a föld! O:
Szerintem manapság egyre több (régen nem normális) dolog lesz természetes.. és ez valamilyen szinten félelmetes. Pár év múlva majd a Marsra megyek a mamához látogatóba aki virtuális túróstésztát fog csinálni.. O: Najó.. ennyire azért talán nem. :D

No comments:

Post a Comment