11.3.10

honvágy..

Mielött idejöttem, senki egy szóval sem említette, hogy neki honvágya van.. Mostanában meg mindig erröl van szó a suliban. Van egy lány, akinek olyan honvágya volt, hogy nem evett otthon, úgy kivették a suliból egy hétre, hazament, most pedig visszajött és minden rendben van vele. Aztán most holland extrán olvastunk egy történetet, hogy minderre van magyarázat, és elvileg tényleg minden külföldinek van egy kis honvágya. Hollandia lapos, sehol egy kis bucka, a hollandoknak nincsen semmi elrejteni valójuk, mert már hozzá vannak szokva, hogy azt úgysem lehetne hol elrejteni.. Nagyon barátságosak és mindent együtt csinálnak (a szövegben a példa a megbeszélés volt egy munkahelyen, hogy tényleg mindenki részt vehet rajta és hozzászólhat) ez pedig azért van, mert ha a víz jön, akkor mindenkire szükség van. A barátnömmel röhögve a lépcsön kitaláltuk, hogy most képzeld el.. a hollandok állnak a gát tetején, viszik a nagy, nehéz homokzsákokat a sok külföldi meg integet nekik és fut tovább, jó messzire, el innen.. :D Naszóval ezt itt nehéz megszokni. Mindenki kedves, mindenki mosolyog, mindenki mindent elmond, és nem csak tetetik, mint valami robotok, hanem tényleg ilyenek! És a legtöbb külföldinek elvileg ezért van honvágya. Hiányoznak a hegyek, az igazi magánélet és az, hogy nem minden percben figyelnek téged. Mert itt tényleg így van. Azt sem tudják, mi az a függöny. Legalábbis nem sokan használják arra, amire való. Be lehet nézni minden ablakon, megnézni mi lesz éppen az ebéd.. :D
Aztán ma föcin néztünk egy filmet.. soha nem szokott senkit lekötni, mindig csak beszélgetünk közben de ezúttal valamit mondtak magyarországról is, hogy volt ott valami drótkerítés és akkor ök azt elvágták és sok ember átszökött magyarországra. Nem figyeltem mi volt a film eleje, úgyhogy nem tudom mi volt az.. :D De annyira elszomorodtam töle, hogy mögöttük a távolban ott voltak a hegyek meg a víztornyok amiket mindig számoltunk meg csak úgy egyszerüen tényleg olyan magyaros acruk volt a bácsiknak.. És az egyik aztmondta: 'Vigyázz' Jhaaajj! Magyarul beszéltek a tévében!
Úgyhogy most olyan honvágyam van.. esküszöm, még a kátyúk is hiányoznak. meg a sárga lámpa. meg a mecsek. meg hogy az ideges b*rmok dudálnak a piroslámpánál. meg a tesco. meg hogy a buszon van forgó és akkor ott állni. meg a kert. meg pécs. meg a mindenkicsalád..
De most tényleg.. erröl miért nem szólt senki..? o_O,

No comments:

Post a Comment