29.5.13

komoly, nagyon komoly!

Magyarul csak akkor van kedvem írni, ha magyarul is gondoltam ki azt, amiröl szeretnék írni. Ezzel csak az a baj, hogy egyre kevesebbet gondolkozok magyarul, mondván úgyis hollandul beszélek vagy angolul.. Magyarul csak anyáékkal beszélek és mostanában nem nagyon szeretnek meghallgatni. :D 
Amit most írok sem magyarul gondoltam ki, szóval bocsi ha fura mondatokat írok, holland/angolról fordítom a fejeben. Olyan vicces.. Mint valami jobb változatú google translater. :D
Szóval, tökre nem 18 éves korukban nönek fel az emberek egyszercsak a szülinapjukon, vannak olyan emberek is akik csak késöbb. Vagy soha. Viszont, én végre elkezdtem megkomolyodni és a kezembe venni a saját életemet és ez nem jön be anyáéknak. Ez annyira irrónikus: eddig mindig az volt a baj, hogy nem lehet velem komolyan beszélgetni. Most, hogy lehet, nem akarnak. Mostanában komoly véleményem van dolgokról és meg is tudom szépen indokolni, hogy miért. A probléma csak az, hogy anyáék nem úgy gondolkoznak ahogy én. Tökre nem hisznek nekem, bármit is mondok, pedig én tökre nagyon tutira komolyan gondolom.. Szóval, emiatt kevesebbet gondolkozok magyarul, mondván úgysem mondanám ki, amit gondolok. Ehelyett angolul meg hollandul gondolkozok, mert azt meg is tudom beszélni valakivel. 
Szóval, ha valaki unatkozna kedves olvasóim közül és kicsit jobban örül annak, hogy elkezdtem felnöni, mint a szüleim: írj bátran! Ha többet gondolkoznék, többet is tudnék írni nektek.. :) 

Egy pár újdonság rólam, azonkívül, hogy elkezdtem komolyodni:
-dolgozok! én! tényleg! már több, mint két hónapja! 
-teljesen egyedül lefoglaltam egy nyaralást Olaszországba a nyárra. két hétre megyek a barátommal egy kedves családhoz. :)
-a nevem már bent van az egyetemi listában, habár csak jövöre végzek a középiskolával. de idén jártam elökészítö-egyetemre és van róla diplomám is! ezenkívül mehetek mindenféle tök jó egyetemi elöadásra, nagyon élvezem öket. :) 

komoly.. nagyon komoly.. de amúgy még mindig nem tudok normálisan telefonálni, mindig nevetnem kell és ha valami komolyról kell döntenem a válaszom még mindig: igen, persze, lehet, nem biztos, IGEN! szóval, még van mit fejlödnöm. De jó úton van a kishercegnö.. hamarosan királynö leszek, bizony!

1 comment:

  1. Én speciel nem bánom a hollandot, mert a blogodból is tanulok :D
    De használd a magyart is, mert így leszel/maradsz még több, még színesebb! :)

    ReplyDelete